Crema de zahar ars

de Oana in Prajituri, 30 Mar 2012 | 4319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 800 ml lapte
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 8 linguri zahar brun
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita pudra de portocale
  • 8 linguri zahar brun pt caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul la foc mic, se intinde pe peretii oalei si se lasa la racit. Se mixeaza ouale cu zaharul spuma, apoi se adauga laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de rom si pudra de portocale.Cand zaharul caramel incepe sa se crape pe oala se adauga compozitia de lapte si se coace la foc mediu pana se incheaga bine. Se lasa apoi la racit si se serveste simpla sau cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi prajiti - reteta n°700