Crema de zahar ars

de Retete_din_suflet in Dulciuri, 29 Mar 2013 | 7437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte,
  • 180 g zahar,
  • 4 oua,
  • 2 plicuri de zahar vanilat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se pregatesc formele. Eu am folosit de aluminiu, mici.

Se pun 100g zaharul la topit, la foc mediu, pana devine auriu-maroniu.

Cat este fierbinte se ia cu o lingura si se pune in forma.

Batem ouale cu zaharul ramas (80g) si zaharul vanilat pana devin spuma. Adaugam laptele cald in fir subtire si omogenizam.

Turnam in fiecare forma, compozitie de lapte cu oua. Punem formele in tava, unde vom adauga apa, pana ajunge aproape la jumatatea lor. Ca sa facem bain marie.

Dam tava la cuptor 180ºC - 40min pana se rumenesc usor  deasupra si se intareste putin compozitia.

Va tremura ca o racitura. Scoatem formele din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Ca sa se imbine gustrile le punem la frigider cateva ore.

Cu ajutorul unui cutit decupam marginile si rasturnam prajitura pe o farfurie.

Se poate orna cu frisca si asezona cu inghetata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars