Crema de zahar ars

de adnia in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 2856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 800 ml de lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf anason
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

 Intr-o cratita se topesc 5 din cele 8 linguri de zahar. Cand acesta este topit si face spuma pe deasupra se ia cratita de pe foc si se inclina, rotind usor, astfel incat zaharul sa ajunga si pe peretii cratitei. Se lasa la racit.
Ouale se bat cu restul de zahar, extract de vanilie si praful de anason si se toarna laptele. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cratita cu zahar (Zaharul nu trebuie sa fie racit de tot, dar sa fie intarit bine pe marginile cratitei).

Se da la cuptor pana cand se incheaga ouale (in cazul meu 50 de minute la 175 de grade/foc moderat). Lasati crema sa se raceasca de tot inainte de servire si daca doriti o puteti rasturna pe un platou/farfurie, astfel va fi si mai usor de portionat.
Atentie! Pentru rasturnatul cremei folositi un platou usor adanc, altfel siropul va curge si se va irosi.
Deasemenea, pentru un efect deosebit puteti sa faceti crema in forme mici, individuale.

TIPS-URI

1

Laptele folosit poate fi rece de la frigider sau adus la temperatura camerei, cum doriti. Eu de multe ori il folosesc rece rece scos din frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (15)

Constelatialeu 1

08.09.2013, 22:11

diaconta 1

08.09.2013, 22:54

ce pofta imi e

simona72 1

08.09.2013, 23:04

Ce-mi place de mult!!!M

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata si smantana