Crema de zahar ars cu mere

de alilianaa in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 3049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere potrivite
  • 1 plicuri zahar cu scortisoara
  • caramel:
  • 250 g zahar
  • 30 ml apa
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • un plic zahar bourbon
  • 180-200 g zahar
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu mere:

Feliile de mere se taie si se pudreaza cu zahar pudra cu scortisoara. Se lasa de-o parte. Intre timp, se face caramelul. Se pune intr-o tigaie, zaharul si apa si se lasa la fiert pana ce zaharul se caramalizeaza si capata o culoare placuta. Se pune caramelul intr-un vas de yenna dreptunghiular. Se tapeteaza marginile vasului cu acest caramel, cat se poate de uniform. Intr-un bol, se amesteca zaharul cu ouale, un praf de sare,  zaharul vanilat pana rezulta o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se adauga laptele si se incorporeaza cu mixerul.

Pe fundul vasului, se asaza merele felii. Se pune crema usor. Deasupra se presara zahar bourbon. Merele se vor ridica ( la mine, asa s-a intamplat). Se introduce tava la cuptor pentru 25-30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

oanapl 1

25.01.2017, 16:43

Super bun!

alilianaa 1

25.01.2017, 18:15

Ma bucur ca place, Claudia!

alilianaa 1

25.01.2017, 18:15

Oana, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]