Crema Engleza

de Ligia Bxl in Prajituri, 1 Feb 2014 | 13541 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la Herve Cuisine,am tradus-o si sper ca va este de folos candva,eu am folosit-o la o prajitura pe care o voi publica pe viitor :)

 

INGREDIENTE

  • 140 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 50 gr galbenus de ou
  • 45 gr de zahar
  • 3 foi de gelatina (6 gr)
  • 450 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema Engleza:

Pune laptele pe foc la incalzit.

Apoi gelatina intr-un bol cu apa rece la inmuiat.

Curata batonul de vanilie de seminte cu un cutit si  pune in lapte cu tot cu coaja.

 Fierbe foarte putin.

 Pune galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul si  freaca bine cu un tel apoi  pune peste  laptele care s-a racit si  amesteca bine.

 Pune aceasta compozitie intr-o cratita pe aragaz si  fierbe pana se ingroasa.

 Da cratita de pe foc si amesteca gelatina in crema obtinuta pana se topeste.

Bate frisca si pune-o peste crema racita (atentie trebuie crema sa fie rece altfel se topeste daca e fierbinte).

Se foloseste la diferite prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema Engleza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie