Este o crema extraordinar de buna se potriveste oricarui tip de blat , foi,piscoturi ,foietaj.etc.Doream sa fac o budinca de paste si findca am tot adugat diferite ingrediente ,ba un ba alta ,in final am dat nastere la o crema deosebit de eschisita.
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si 3 linguri din cele 100 gr. Separat punem apa impreuna cu restul de zahar la fiert si amestecam pana se formeaza un sirop si il luam de pe foc. Cand laptele a inceput a fierbe se adauga treptat faina de paste obtinuta la masina de zahar si amestecam continu la foc mic cam 15 minute. Adaugam si amidonul si mai lasam un pic pana se ingroasa (se mai adauga lapte daca e necesar).
Se ia de pe foc si se lasa 5 minute intr-un loc racoros dupa care adaugam siropul de zahar si laptele praf, amestecam bine si introducem si untul la temperatura camerei. Lasam sa se raceasca complet.
Intre timp mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul pudra pana devin cremoase si le dam la frigider asteptand sa se raceasca crema. Cand crema este rece o amestecam cu galbenusurile si frisca batuta si o lasam cam 1 ora la frigider .Rezultaul este ca obtinem o crema densa si gustoasa pe care o putem folosi la orice dorim.
1
se pot obtine mai multe tipuri de crema din acesta crema ,...in functie de gusturi
2
se mai pot adauga 1 lingura cacao ,stafide nuca prajita ,etc.