Creme Anglaise

de adriana65 in Prajituri, 10 Iun 2009 | 6011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vaniliat
  •  2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de zahar pentru caramelizat
  •  1/2 lingura amidon alimentar
  • Va mai trebuie doua forme mici pentru copt sufleuri.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Anglaise:

Mai intai am batut spuma albusurile de la cele doua oua impreuna cu 50 g zahar.Cele doua linguri de zahar le-am pus intr-o cratita cu fundul gros si se pune pe foc mic, fara a amesteca, pana ce s-a topit si a luat aspectul unui caramel galbui-aramiu. Cele doua forme pentru sufleuri se tapeteaza cu zahar caramel. Albusul batut spuma tare l-am impartit in cele doua forme. Formele de sufleuri cu albusul batut se pun intr-o cratita cu apa si se dau la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Intre timp am preparat crema de vanilie astfel:

Laptele cu zaharul si zaharul vaniliat l-am pus la fiert, avand grija sa nu iasa in foc, am adaugat galbenusurile. Se amesteca cu telul energic si am adaugat cate putin amidon, avand grija sa nu faca cocoloase. Crema am lasat-o pe foc pana se ingroasa apoi, imediat, am turnat-o printr-o sita intr-un castron racit in prealabil. Am pus-o la rece pentru aproximativ 2-3 ore.Cand s-au copt albusurile le-am scos cu grija din forme, cu ajutorul unui cutit. Cu varful cutitului se da de jur imprejurul formei pentru a se desprinde frumos albusul de peretii formei. Se toarna crema de vanilie pe o farfurie, se pune spuma de albus, apoi se orneaza dupa imaginatie cu siropul caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Anglaise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

adriana65 1

11.06.2009, 22:59

Multumesc pentru aprecieri. Va pup

Sylvia 1

22.01.2010, 11:35

Execelent arata , felicitari !!!

elena1988 1

02.02.2011, 17:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci