Cremeş (cremşnit)

de diaconta in Prajituri, 2 Oct 2014 | 10779 vizualizari

 

Nu ştiu care variantă este mai corectă,am văzut că se folosesc ambele.
In weekendul care tocmai s-a încheiat,nu am avut prea mult timp la dispoziţie pentru a face un altfel de desert.Cum a fost Sărbătoarea Castanelor în oraşul nostru,am cam umblat teleleu şi am avut de pregătit şi un tort pentru un sărbătorit.
De obicei,prepar în casă aluatul de foietaj,fie cu osânza,fie cu unt,dar de data aceasta am apelat la cel din comerţ,am preparat doar crema,cremă care nu este cea clasica.Mie mi-a plăcut foarte mult,este mult mai aerată.
Felia ar fi arătat mult mai bine daca ar mai fi stat la frigider,dar cum pofticioşii abia aşteptau,îmi era că nu mai rămâne nici de poza.
Dacă doriţi să preparaţi foile în casă,găsiţi aici reţeta pe care o folosesc eu.Dacă osânza nu vă este pe plac,puteţi s-o înlocuiţi cu unt.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 4 oua
  • 90 g amidon alimentar
  • 120 g zahar
  • Vanilie
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru stratul de frisca:
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri smântâna 20% grasime
  • 1 lingura miere de albine
  • Zmeura
  • zahar pentru pudrat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremeş (cremşnit):

Aluatul foietaj l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei.

Am pus fiecare foaie în tava pe hârtie de copt si le-am copt la 220 de grade ,pe treapta cea mai de jos a cuptorului,timp de aproximativ 20 de minute,adica pâna s-au „înfoiat” si s-au rumenit.

Le-am lasat sa se raceasca.Intre timp am pregatit crema.

Ouale întregi le-am amestecat cu zaharul cu ajutorul unui tel.

Am adaugat apoi amidonul,având grija sa nu ramâna cocoloase.

Am pus laptele la fiert,Când a ajuns la punctul de fierbere,am luat de pe foc si am pus amestecul de oua peste lapte.

Am amestecat cu un tel.

Am pus iarasi pe foc si am amestecat cu o paleta pâna când s-a îngrosat.

Am lasat sa se racoreasca putin,apoi am pus o folie alimentara direct peste crema.

Am lasat la frigider pâna s-a întarit,apoi am mutat într-un bol si am mixat.

Am adaugat frisca câte putin mixînd în continuare.

Adaugati frisca pâna va convine consistenta cremei.

Am pus crema peste foaia pregatita.

Peste crema am pus frisca pe care am mixat-o cu smântâna si miere de albine.

Cea de-a doua foaie va face aderenta mai buna la frisca decât la crema.

Pesate frisca am pus  zmeura si apoi cea de-a doua foaie sfarâmata,astfel va fi mai usor de portionat.

Se lasa la frigider pâna când se poate taia  crema cu usurinta.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremeş (cremşnit)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (30)

dantes 1

09.05.2015, 06:01

Delicios!

DIANA B 1

09.05.2015, 08:42

Foarte bun !

Micutza Luana 1

09.05.2015, 20:35

chiar ma gandeam s afac si nu gaseam o reteta asta ma convins favoorit :::

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de Desert Prajitura cremsnit, prajitura copilariei mele