Cremsnit

de Oana in Prajituri, 22 Ian 2012 | 10071 vizualizari

 

N-am mai avut timp de decor :) Pofta era prea mare!!

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de cremsnit
  • 1 l lapte rece
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 5 linguri cu varf de amidon
  • o lingurita vanilie (esenta)
  • coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Ouale se bat cu zaharul, se adauga apoi amidonul, amestecand cu telul. Se toarna laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu tot cu telul. Se pune compozitia pe foc, intr-o craticioara cu pereti dubli, la foc mic. Se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand crema este calduta se adauga vanilia si coaja rasa de portocala si lamaie. Se toarna toata crema intre foile de cremsnit, se acopera tava si se pune la rece 10-12 ore. De vis!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Giana 1

01.10.2013, 15:06

N-am folosit niciodata foi cumparate, voi incerca si varianta asta pt ca e mult mai simpla

babi5 1

01.10.2013, 18:13

mihaela16 1

24.12.2014, 16:00

Am facut crema postata de dvs. si tin sa mentionez ca e cam lichida. La taierea prajiturii, aceasta curge, cum se poate observa si in poza dvs din tava. Imi pare rau pt. foi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit