Cremsnit

de Rocsi in Prajituri, 21 Apr 2015 | 6687 vizualizari

 

Cremsnitul este o prajitura ce imi place foarte mult, dar nu am mancat din copilarie si nu facusem niciodata. Acum, la cererea unei prietene am pregatit. Este o prajitura super delicioasa, aromata, doar ca am facut o mica greseala, am pus unt ceva mai putin si crema nu a fost super cremoasa. Am adaugat untul in crema fierbinte, l-am incorporat si cand s-a racit am observat ca mai mergea putin unt. Eu la ingrediente o sa va scriu cu mai mult unt, ca sa va iese totul asa cum trebuie.

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de cremsnit
  • 1200 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri amidon
  • 220 g unt de 80% grasime
  • 1 pastaie de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul. Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam pana amidonul este complet dizolvat.

La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem pe foc, intr-o cratita mai groasa, eu mereu fac aceste creme in tuci. Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Cand este gata, tragem cratitta de pe foc. Untul il taiem cuburi, il incorporam treptat in crema fierbinte. Asezam prima foaie, punem jumatate din crema calda, o nivelam. Punem iar foaie, restul de crema si ultima foaie. Presam usor cu mana, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, o pudram cu zahar, apoi o dam la rece.

Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Bya Ralu 1

20.07.2018, 18:53

si mie imi place mult

Rocsi 1

20.07.2018, 20:37

Bya, la fel si mie! Chiar ar fi timpul sa il refac!

gaby_duceag 1

21.07.2018, 13:32

Ce frumos arata! <3

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Albinita cu crema de castane