Cremsnit sau Prajitura desteapta

de Corinuta in Torturi, 7 Aug 2011 | 8130 vizualizari

 

Am mai facut de 2 ori prajitura asta. Prima data a iesit bine dar nu foarte inalta ptr ca am o tava prea mare, a doua oara n-a iesit deloc, adica am mancat-o direct din tava cu lingurita:)) Apoi am vazut reteta de la Furnicuti si mi s-a parut ca modul de preparare ar fi mai ok asa ca de acum inainte doar asa o s-o fac. Vedeti ce a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt sau margarina
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie sau portocala
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit sau Prajitura desteapta:

Se pune la topit intr-o craticioara untul cu zaharul si 3 linguri de lapte. Dupa ce s-a topit se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile pe rand amestecand bine, coaja de portocala sau lamaie, faina si restul de lapte care nu trebuie sa fie rece de la frigider ci la temperatura camerei.

Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare 3-4 minute la putere maxima, apoi se adauga la restul ingredientelor amestecand usor de jos in sus. Nu se amesteca pana la incorporarea completa ca sa ramana pufoasa la suprafata.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort de 22 cm diametru, se toarna compozitia in ea si se da la cuptor ptr 50 de minute la foc minim. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar praf si se portioneaza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit sau Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]