Crenvurști de casă

de elucubratiiculinare in Mezel de casa, 5 Mar 2012 | 21832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g pulpe dezosate de pui,
  • 250 g carne de porc cu slănină,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1,5 linguriță semințe coriandru,
  • 1 linguriță semințe muștar,
  • 1,5 linguriță boia dulce,
  • 1 linguriță piper,
  • 1/2 linguriță nucșoară,
  • 1 linguriță măghiran,
  • 2 lingurițe zahăr,
  • 1 linguriță sare,
  • 300 ml apă,
  • 5 m mațe oaie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvurști de casă:

Pregătim condimentele.  Pregătim mațele, le spălăm bine în multe ape.

Carnea se spală bine, se curăță de tendoane și se dă de două ori prin mașina de tocat prin sita mică. Se amestecă bine cu condimentele măcinate și apă rece apoi se frământă bine. Se lasă 1-2 ore la rece. Cu compoziția pregătită se umplu mațele, formându-se crenvurști de 12-15 cm.

După ce am terminat de umplut mațele, trebuie fierți în baie de abur pentru 15-20 minute. După ce s-au răcit fie se păsrează la frigider dacă se consumă imediat în câteva zile, fie se pot pune la congelator.

Se servesc fierți sau prăjiți cu muștar. Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvurști de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

Oana 1

15.04.2012, 21:02

Foarte bine arata!

Panacris 1

07.08.2012, 20:04

Deliciosi! De probat, aterizeaza diretc la favorite!

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 20:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sunca de Paste