Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus

de Bunica in Fructe de mare, 19 Mar 2013 | 9498 vizualizari

 

Daca va plac preparatele cu gust dulce-acrisor va invit la Creveti cu sos dulce-acrisor si cus-cus!

 

INGREDIENTE

  • 230 g creveti decorticati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • zeama de la o portocala
  • 100 ml vin alb
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • piper
  • ierburi aromate
  • 1 legatura patrunjel
  • 125 g cus-cus
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus:

Intr-o cratita am pus la fiert 450 ml. apa,uleiul si putina sare.

Cand a inceput sa clocoteasca am pus cus-cus,am acoperit cratita cu capac si am stins focul.

Intr-o  tigaie teflonata se pune uleiul si se caleste putin usturoiul.

Se scoate usturoiul,se pun creveti pentru 5 minute.

Peste creveti se adauga sucul de portocala,vinul si zeama de lamaie.

Toate aceste se fierb impreun inca 15 minute dupa care se stinge focul.

La sfarsit se asezoneaza cu patrunjelul tocat marunt.

TIPS-URI

1

La cus-cus am folosit ulei in loc de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de portocale