Creveti cu taitei

de mamaieelena in Fructe de mare, 26 Feb 2012 | 4688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste cu cerneala de calamar
  • 500 g crevete nefiert
  • 1 lingura smantana
  • 50 g branza sarata de vaca
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos soia
  • 150 ml vin alb
  • o bucata de ghimbir cat un cartof mai mic
  • sare
  • piper
  • 1 legatura coriandru
  • 4 buc.catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu taitei:

Se pun la fiert pastele in apa cu sare, cand apa a dat in clocot apoi cand sunt fierte la scurgem imediat si le clatim cu apa rece.

Le lasam sa se scurga bine si intre timp pregatim crevetii astfel: crevetii curatati de carapace sa spala bine si se lasa la scurs. Curatam ghimbirul si usturoiul si le taiem cu cutitul marunt, apoi luam wokul si punem uleiul de masline la incins si punem la prajit tocatura de ghimbir si usturoi, apoi adaugam crevetele. Dupa ce s-au albit pe toate partile adaugam si vinul, sare, piper si sosul de soia. Le mai lasam sa clocoteasca un pic si vom adauga smantana, branza si pastele bine scurse. La sfarsit punem coriandrul tocat marunt.

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu taitei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu taitei