Creveti cu usturoi

de Ina in Fructe de mare, 9 Mai 2016 | 11596 vizualizari

 

Este prima data cand gatesc si mananc creveti.  Exact: pana acum n-am mancat creveti :P 
Am ales sa urmez ( nu intru totul ) o reteta a Sylviei si pot spune ca mie mi-au placut, am mancat chiar prea multi, incat mi-am luat si-un Colebil :))) ( Bine, am stins si cu 100 ml vin , dupa :))))  )
Costel n-a fost incantat deloc, nu i-a placut textura crevetilor la masticatie :)) si-a zis sa nu mai fac :P 
Oricum, si eu cred ca este o mancare mult prea scumpa pentru satisfactia oferita :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g creveti decorticati, congelati
  • 2 fire de usturoi verde
  • 4 linguri de coniac,
  • 50ml ulei de masline extra virgin,
  • busuioc,
  • suc de lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:

Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de lamaie si coniac .

Amestecam cu grija cu o spatula si gatim crevetii maxim 3-4 minute, pana ce se fac roz-portocalii. 

Scoatem pe farfurie si presaram busuioc maruntit. 

Servim alaturi de paste, sosuri sau simplu, pe bucati de paine prajita. 

TIPS-URI

1

Crevetii se gatesc in 3-4 minute si nu mai mult, pentru a-si mentine textura si aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia