Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa
Crevetele cu usturoi si marar este o reteta simpla si gustoasa, care pune in valoare aroma naturala si gustul delicios al crevetilor, completata de aromele proaspete ale usturoiului si mararului.
Pentru Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa ai nevoie de cateva ingrediente: creveti, usturoi, lamaie, verdeata.
Cum se prepara Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa
Curata si decongeleaza crevetii, daca este necesar, si scurge-i bine de apa. Indeparteaza coaja si vena neagra de pe spatele fiecarui crevete, daca nu au fost deja curatati.
Incalzeste untul sau uleiul de masline intr-o tigaie mare sau o cratita la foc mediu.
Adauga cateii de usturoi maruntiti in untul incins si caleste-i pana devin usor aurii si aromatici, avand grija sa nu-i arzi.
Adauga crevetii in tigaie si gateste-i timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand acestia devin roz si se intorc usor, fiind atenti sa nu-i supra gatesti pentru a nu deveni tari si gumosi.
Stoarce sucul de lamaie peste creveti si amesteca-i bine.
Condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat dupa gust si, daca preferi, poti adauga si fulgi de ardei iute pentru un plus de picant.
Adauga frunzele tocate de marar si amesteca bine pentru a le distribui uniform intre creveti.
Gateste crevetii cu usturoi si marar inca 1-2 minute, apoi indeparteaza tigaia de pe foc.
Serveste crevetii calzi, alaturi de o garnitura de orez, paste sau o salata proaspata.
Recomandam si scoici picante.