V-am spus despre beneficiile orezului negru,dar despre cat de bun este,mi se pare ca nu v-am spus;are un gust aparte fata de orezul alb!
Pieptul dezosat, fara piele,taiat in suvite lungi groase de 1 deget,condimentate,le trecem prin faina,ou batut,pesmet,le prajim in ulei incins si le scoatem pe prosoape de hartie apoi le lasam acoperite;
Intr-un vas mic,punem la fiert orezul care a stat la umflat 5ore(am uitat sa-l pun de seara!!) impreuna cu 3cesti de apa,ceapa curatate si taiata in sferturi,unt si sare;dupa ce a scazut,adaugam porumbul,mazarea,mai potrivim de gust si mai lasam pe foc pana scade bine.
Servim pe platou o insula de orez iar alaturi crochetele si salata verde.
1
ca sa nu amestecam mereu in orez sa nu se arda,va sfatuiesc sa-l puneti la cuptor la foc mic
2
crochetele se pot face si la cuptor in tava cu hartie de copt