Crostata cu mere si nuci ( de post)

de alilianaa in Prajituri, 22 Mai 2014 | 3307 vizualizari

 

Prajitura asta a fost ,, de dat". A fost buna, buna, buna...

 

INGREDIENTE

  • 70 g margarina plus 20 g pentru mere
  • 230 g faina
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 8 mere
  • 5-6 linguri zahar
  • zahari vanilat ( un plic) si scortisoara
  • 3 linguri nuci
  • 200 ml vin rosu
  • o lingurita amidon
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu mere si nuci ( de post):

Foaia: margarina se framanta cu faina, sare si zahar, zahar vanilat. La final se adauga apa, se omogenizeaza bine si se da la rece.

Merele se curata de cotoare si se toaca cuburi. Nucile se prajesc. 

Intr-o oala punem zaharul si merele, le amestecam bine si cand zaharul incepe sa se caramelizeze  adaugam vinul, margarina si nucile si scortisoara. Le lasam pe foc pana ce merele se inmoaie putin si solutia se leaga . Se da la rece. 

Intr-o tava cu marginile detasabile intindem foaia. Intepam cu furculita din loc in loc. Foaia trebuie sa fie mai mare decat marimea tavii pentru a putea acoperi pe margini merele. Adaugam cu o lingura merele, se asezam bine si uniform. Zeama ramasa se amesteca cu o lingurita de amidon, se da pe foc pana se ingroasa si cand se racoreste putin se adauga peste mere.  Pliem marginile aluatului peste compotie si bagam la cuptor pentru 30 minute. 

La final se pudreaza cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu mere si nuci ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă de post