Croustade cu nectarine si visine

de katty in Dulciuri, 30 Oct 2014 | 2595 vizualizari

 

Din ciclul dulciuri rapide este si acest desert delicios cu foi de placinta si fructe . Puteti folosi fructe din compot bine scurse , sau congelate , pe care le lasati sa se dezghete si sa se scurga , caci crusta va trebui sa fie destul de crocanta .

 

INGREDIENTE

  • 4-5 foi de placinta
  • 3-4 nectarine
  • 100 gr visine
  • unt topit(70 GR)
  • zahar pudra pentru decor
  • 2 linguri gem dupa preferinta(eu am folosit peltea de portocale)
  • inghetata de vanilie sau frisca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croustade cu nectarine si visine:

Folosim o tava putin mai mica decat marimea foilor de placinta .

Ungem tava cu unt topit . Asezam pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt . Dupa ce am asezat ultima foaie pliem bine foile cat sa incapa in tava .

Spalam  nectarinele si le taiem felii . Asezam feliile de nectarine deasupra foilor ,alternand cu visine .

Incalzim gemul cu 1-2 linguri de apa si pensulam bine foile de placinta . Dam tava la cuptor pana se inmoaie fructele si foile se rumenesc .

Scoatem tava din cuptor si portionam . Servim pudrat cu zahar aromat cu vanilie si cate o cupa de inghetata de vanilie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Croustade cu nectarine si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata