Crumble cu prune

de RuxyRux in Prajituri, 7 Aug 2012 | 5065 vizualizari

 

Cum sa va descriu aceasta deliciosenie? Mmmmmmmm....servita calda cu o cupa de inghetata alaturi este o nebunie...servita rece...e divina! Puteti incerca si cu alte fructe insa prunele ii confera o aroma de vis!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune coapte( puteti pune si mai mult)
  • 140 gr zahar brun
  • 100 gr fulgi de ovaz( de preferat mai marunt macinati)
  • extract natural de vanilie o lingurita
  • extract de flori de portocal o lingurita
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa macinata de portocala
  • 250 gr faina
  • 175 gr unt rece, dar moale
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

Se amesteca toate ingredientele( mai putin fructele) pana compozitia devine sfaramicioasa si obtinem firmiturile de aluat. Prunele se spala si se rup bucati( se taie), se pun in tava si se stropesc cu sucul de la portocala.

Deasupra punem firmiturile de aluat.

Punem vanilia, coaja de portocala si dam la cuptor pana se rumeneste la 180 de grade.

E ceva de vis...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

gaby_gabytza 1

09.08.2012, 18:08

Mitinita 1

13.08.2012, 20:03

o cunoastem,au facut-o si maruntelele,sunt de acord cu tine,e super

RuxyRux 1

13.08.2012, 22:58

Imi si imaginez maruntelele in actiune...delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]