Cuburi "Kinder Pingui"

de Lavinia in Prajituri, 23 Aug 2014 | 20834 vizualizari

 

Nu mai facusem de mult si imi era pofta. Este buna, pufoasa si cremoasa.

 

INGREDIENTE

  • Foile de pandispan:
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 270 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 5 linguri miere
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris fin
  • 5 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml lapte condensat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 10 g gelatina+50 ml apa rece
  • 600 ml frisca lichida
  • Strat de ciocolata:
  • 180 g ciocolata (eu am folosit o parte neagra si o parte cu lapte)
  • 100 g unt
  • 1 lingura frisca lichida
  • 2 linguri ulei
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5-6 linguri frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi "Kinder Pingui":

Foi:

Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit.

Peste galbenusuri am adaugat mierea ,uleiul in fir subtire si laptele.

Am amestecat faina cu grisul,cacaua si praful de copt.

Am adaugat treptat mixul uscat peste galbenusuri si am omogenizat bine.

Separat am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare.

Am adaugat albusurile,in cateva transe ,peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine.

Aluatul l-am impartit in 2 parti aproximativ egale.

Am tapetat o tava (40/30 cm) cu hartie de copt.

Am turnat prima parte de aluat in tava si am nivelat bine.

Am copt foile de pandispan timp de 15-18 minute fiecare in cuptorul preincalzit.(testul scobitorii)

Intre timp am pregatit stratul de ciocolata.

Am pus toate ingredientele intr-o craticioara,pe foc mic amestecand continuu pana s-au topit.

Ciocolata am lasat-o la temperatura camerei pana am pregatit crema.

Am amestecat laptele condensat cu cele doua pliculete de zahar vanilat.

Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 10 minute,am topit-o si am adaugat-o peste laptele condensat.

Frisca am mixat-o pana s-a intarit bine apoi am adaugat treptat din laptele condensat cu gelatina si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Peste prima foaie de pandispan am pus jumatate din crema si am nivelat bine.

Am dat la rece 10-15 minute pana s-a intarit putin crema.

Peste crema am pus ciocolata si am dat din nou la rece pana s-a intarit ciocolata.(se intareste foarte repede)

Am pus restul de crema si am acoperit cu a doua foaie de pandispan.(am pus foaia cu hartia de copt in sus apoi am dezlipit cu grija hartia)

Am presat usor prajitura apoi am acoperit-o cu folie si am dat la rece peste noapte.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am taiat prajitura in cuburi.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare cub .

Am presarat putina ciocolata rasa si le-am dat la rece pana s-a intarit bine glazura.

TIPS-URI

1

Puteti pune glazura pe toata suprafata prajiturii iar cand s-a intarit o taiati in cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi "Kinder Pingui"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Kinder Pinguin"