Cuiburi de mămăligă

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2014 | 3837 vizualizari

 

Numai bun pentru cină sau mic dejun în familie! ;)

 

INGREDIENTE

  • făină de mălai cca. 300 g,
  • apă rece cca. 1000 ml,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline,
  • brânză de burduf,
  • ciuperci champignon
  • ouă de prepeliță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de mămăligă:

Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se acoperă, apoi se oprește focul, lăsându-se la gătit cca. 35 de minute.

Într-un vas din lut special cu locașe,  se așează un ”boț” de mămăligă, o pălărie de ciupercă, ce s-a copt în prealabil cu puțin ulei și sare aromată cu cimbru. În fiecare pălărie se sparge un ou de prepeliță, se presară brânză de burduf, apoi se se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute. Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă verde după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de mămăligă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza de burduf si miez de lapte la cuptor