Cuiburi de viespi

de ionela2682 in Dulciuri, 20 Feb 2010 | 7100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat;
  • 500-600 g faina,
  • 1 cub drojdie,
  • 30 g zahar,
  • esenta de rom,
  • 50ml ulei,
  • 5 galbenusuri ( sa nu puneti nici un albus)
  • 300 ml lapte,
  • sare,coaja de lamaie
  • Crema:
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar,
  • coaja de la o lamaie
  • Sirop
  • 150 ml lapte,
  • 125 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi:

Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate mai sus  cat sa iasa un aluat potrivit (ca la cozonac)care se lasa la dospit pana -si dubleaza volumul.Dupa ce a crescut se imparte in patru foi pe care le ungeti cu crema obtinuta dupa ce ati amestecat untul cu coajade lamaie.

Rulati foile ca la rulada ,taiati bucati de cca. 3-4 cm si le puneti in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,se lasa la dospit cam 30 min la loc cald.

Dupa ce au fost introduse la cuptor si au capatat culoare rumenie se scot si se ung cu siropul de lapte si se mai tin la cuptor cam 5 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

diana_k 1

20.02.2010, 21:27

mmm c efrumos arata

silvi0ara 1

21.02.2010, 22:49

mihaelar63 1

21.02.2010, 23:18

de mult doream aceasta reteta deci merge la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu scortisoara insiropate