Cum se face Sosul Alfredo pentru paste

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 23 Mai 2017 | 74742 vizualizari

 

 Sosul Alfredo este un sos alb pentru paste, cu foarte putin ingrediente si extrem de aromat.  

 

INGREDIENTE

  • 60 g unt
  • 300 ml smantana de gatit
  • 1-2 catei usturoi
  • 80 g parmezan ras
  • 80 g pecorino ras
  • 1 praf nucsoara rasa
  • sare dupa gust
  • ½ legatura patrunjel tocat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face Sosul Alfredo pentru paste:

Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra. 

In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe deasupra.

Cand a inceput sa fiarba, lasa putin pe foc si adauga parmezanul si pecorino ras si incorporeaza bine.

Potriveste de sare si adauga niste patrunjel proaspat tocat. Pune pastele fierte inauntru si amesteca putin, cat sa se lipeasca sosul de ele.

 

 

TIPS-URI

1

Recomand un catel de usturoi. Daca va place un gust mai intens totusi, puteti pune doi.

2

La servire, puteti adauga extra parmezan daca doriti.

3

Exista variante de Alfredo in care se pune vin alb, sau ceapa verde, galbenus de ou sau o cantitate considerabila de piper. Aceasta e varianta mea, si spun ca merge de minune cu paste sau cu pui. Si e rapid ! Extrem de rapid !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face Sosul Alfredo pentru paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

26.06.2017, 09:39

VI 1

09.12.2018, 08:05

SUPEEER!

andipanda 1

15.01.2020, 22:12

E un sos superb pe care sa-l faci o data pe luna, daca nu vrei sa te faci cat dulapul. Sau zilnic, daca nu iti mai pasa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]