Cupcakes cu dovleac pentru diabetici

de Brindusa in Prajituri, 22 Dec 2011 | 5055 vizualizari

 

Dupa cum va spuneam acum ceva timp, tata e diabetic. Cum sa faca el Craciunul fara ceva dulce? m-am gandit eu. Si iata ce i-am compus :)

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 200 g dovleac, copt
  • 100 g amidon de porumb
  • 200 g faina
  • optional: scortisoara
  • Pentru ornat:
  • 250 g mascarpone + indulcitor praf
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu dovleac pentru diabetici:

Bate untul putin cu mixerul, apoi adauga 1 ou. Amesteca bine. Daca nu se leaga, pune 1 lingura de amidon. Adauga si celalalt ou. Amesteca. Pune dovleacul, taiat bucati mici. Amesteca pana se omogenizeaza putin. Adauga praful de copt si restul de amidon. Amesteca. Adauga faina si scortisoara amesteca la viteza mica pana sunt incorporate.

Umple tavile de briose si coace la 180 C pentru 15 minute.

Scoate cupcakesurile din tavi si lasa-le la racit inainte sa le ornezi

Pentru ornat amesteca mascarpone cu putin colorant alimentar si folosind un posh fa ce flori vrei.

Inainte de servire presara cupcakesurile cu indulcitor praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu dovleac pentru diabetici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Ligia Bxl 1

23.12.2011, 16:58

ce faine sunt,frumos gest ca te gandesti la tatal tau

ionela2682 1

03.01.2012, 17:40

vai ce frumos le ai decorat!!!

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 16:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu migdale, portocale si gem