Ieri dupamasa nu prea aveam ce face si de plictiseala am facut rapid cateva briose, pe care le-am "motzat" cu o crema de dulce de leche. Sotul meu a zis ca sunt atat de bune de te lingi pe toate degetele. :D
Cred ca e cea mai simpla metoda de a face briose. De cand am descoperit (Gaby_d e sursa de inspiratie pentru reteta de baza a acestor briose) o folosesc mereu.Se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza. Ce poate fi mai simplu de atat?
Repartizam uniform compozitia rezultata in 12 cosulete si coacem aproximativ 25 minute. Eu m-am trezit ca nu mai aveam cosulete de hartie, desi eu stiam ca mai am....si cele pe care le aveam erau mari dar nu mai conteaza.
Pentru crema, punem intr-un bol frisca si crema de lapte si le mixam impreuna pana rezulta o crema destul de ferma, foarte fina, foarte buna insa putin cam dulce pentru gustul meu.
Pentru sirop, caramelizam usor zaharul, turnam apa peste caramel si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul de pe vas.
Insiropam fiecare briosa, apoi dupa racire le spritam cu crema.