Curcan cu cimbru si oregano

de mihaelar63 in Curcan, 1 Mar 2015 | 4864 vizualizari

 

Profitam cat putem de preparatul la cuptor . Ce bunatate un piciorus :d de curcan frumos rumenit . Si acolo niste cartofiori aruncati langa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan intreaga -1.5 kg
  • 1.5 kg cartofi
  • 6 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 cana cu vin alb
  • 100 ml ulei masline
  • 2 crengute oregano
  • 2 crengute cimbru
  • sare
  • boia rosie de ardei
  • pudra chili
  • ceapa si cimbru verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu cimbru si oregano:

Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava .

Cartofii , ceapa si usturoiul se curata .

Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan .

Sarati , piparati , pudrati cu chili , stropiti cu ulei si asezati deasupra crengutele de oregano si cimbru .

Turnati 1-2 cani de apa si dati la cuptorul preincalzit  cu vasul acoperit [ cu o folie de aluminiu daca nu aveti capac ].

Dupa o ora indepartati folia si turnati vinul peste carne .

Lasati inca 45 minute la cuptor intorcand carnea tot la 15 minute .

Serviti friptura calda presarata cu verdeata .

TIPS-URI

1

Eu am folosit cimbru si oregano uscat . Daca este sezonul se poate folosi verde .

2

Noi am servit si cate un pahar de vin productie proprie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu cimbru si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor