Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică

de diaconta in Vita, 10 Noi 2013 | 14927 vizualizari

 

Odată ce s-a răcit vremea parcă se potriveşte mai bine o mâncare cu carne pentru prânz.Sigur că este o mâncare care se poate pregăti în oricare alta zi a săptămânii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru sosul de carne:
  • 1 kg pulpa de vitel fara os
  • 4 buc ceapa uscata
  • 3 morcovi
  • o lingura pasta de tomate
  • ardei rosu
  • ulei
  • frunza de telina
  • foi de dafin
  • sare,piper,boia
  • fulgi de ardei iute
  • tarhon
  • patrunjel verde
  • o lingura smântâna
  • Pentru garnitura:
  • 100 g cuş-cuş
  • Un morcov
  • Ulei
  • Sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică:

Carnea am taiat-o bucati mai maricele.

Ceapa am taiat-o marunt,mircovii rondele.

Intr-un vas am pus putin ulei si am calit ceama cu morcovii pâna când ceapa a devenit sticloasa.

Am pus atunci putina boia si carnea sa se prajeasca putin.

Am pus sarea ,foile de dafin si fulgii de ardei iute.

Am pus apa,mai mult decât doar s-o acopere.

Carnea va trebui sa fiarba destul de mult,deci va fi nevoie de mai multa apa.

Este bine de pus apa suficienta la inceput,dar daca nu ajunge,nu-i nici o tragedie,mai completam cu apa fierbinte.

Când carnea a fost aproape fiarta,am adaugat ardeiul,tarhonul si pasta de tomate.

Inainte de a opri focul am pus smântâna si patrunjelul verde.

 Pentru paste,am pus putin ulei într-o cratita si am razuit morcovul.

L-am calit putin,am pus sare,apoi am pus pastele si le-am prajit impreuna cu morcovul.

Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba pâna când a scazut tot lichidul.

Este de preferat sa mai adaugati apa daca este cazul decât sa ramâna prea mult lichid.

Am oprit focul si am acoperit cu un capac.

Am servit cu salata de varza rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

bianca92 1

13.11.2013, 22:17

de cand nu am mai mancat cus cus ce-o pofta mi-e acum...ma primiti si pe mine la masa?

diaconta 1

13.11.2013, 22:19

Bianca cu drag

Aliyah 1

07.03.2022, 17:25

Buna ziua. Eu fac acum aceasta reteta si ma intreb, daca în ingrediente ati scris frunze de telina,in modul de preparare unde le-ati pus, ca nu scrie deloc?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu ceafa de porc