Cus-cus cu pipote si inimi de pui

de MotanLaOale in Pui, 15 Feb 2012 | 9893 vizualizari

 

Este prima oara cand fac si mananc cus-cus. Am vazut la Ina si Medi si am incercat si eu. Este bun si o sa mai fac si alte retete cu cus-cus.

 

INGREDIENTE

  • 500g pipote si inimi de pui
  • 250g cus-cus
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei capia verde
  • 2 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 400g rosii taiate in bulion
  • 100ml bulion
  • 50g unt
  • 3 linguri ulei
  • busuioc
  • marar
  • nucsoara
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu pipote si inimi de pui:

Pipotele si inimile se curata si se spala.

Zarzavatul se curata si se toaca marunt.

Intr-o cratita se calesc zarzavaturile 3-4 minute in ulei, se adauga pipotele si inimile, rosiile taiate in bulion si bulionul.

Se pune sare si piper si putina apa si se fierbe pana sunt facute pipotele si inimile.

Separat intr-o alta ctatita se caleste cus-cusul in unt pana devine auriu, se toarna 750ml apa, putina sare, nucsoara si se fierbe 10-15 minute pana este absorbita  apa.

Se toarna cus-cusul peste zarzavat si pipote si se mai fierbe 5 minute, amestecand.

Mie mi-a fost lene sa amestec, asa ca am bagat-o in cuptor 15 minute.

La final se pune si mararul tocat marunt.

Este foarte buna.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu pipote si inimi de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]