Delicii de mai-prajitura cu frisca si capsuni

de gaby_duceag in Prajituri, 12 Mai 2010 | 17281 vizualizari

 

"Din ciclul "urat da' bun":))))azi am facut cel mai rapid desert.Fin,aromat,pufos.mmmmmm.o bunatate!!

 

INGREDIENTE

  • 400-500GR capsuni proaspete
  • 400gr frisca lichida
  • 3linguri smantana
  • 4oua
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 3linguri ulei
  • un praf sare
  • esenta vanilie
  • glazura de ciocolata(la plic-minunata!)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Delicii de mai-prajitura cu frisca si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu zaharul pana se-ntepenesc in castron.Adaugam pe rand galbenusurile,esenta,faina-n ploaie si uleiul.(este un blat care nu mi-a dat gres niciodata).

Introducem in cuptorul preincalzit, aprox 40min la foc mic

Mixam bine frisca(vorba vine mixat,ca mi s-a ars mixerul de bat cu telul pana fac febra musculara:)))-da' nu-i bai,desert sa iese)

Adaugam smantana si omogenizam.

Blatul il taiem in trei.Capsunile le feliem.Pastram cateva pentru decor.

Pe primul blat asezam frumos frisca,o nivelam frumos cu-n cutit, apoi plasam felii de capsuna apasand usor.Asezam al doilea blat,iar frisca si capsuni, apoi ultimul peste care turnam glazura (incalzita asa cum scrie pe plic)

Punem motz cateva capsuni si gata!

Ce frigider,ce inmuiat...???vrajeala:)))taiem si mancam

Ramane ceva pentru  maine...??...nu cred:)))

ce-mi pasa mie ce mananca altii? eu fac urat da-mi fac acasa exact ce-mi place:))))

 

sursa

TIPS-URI

1

ar merge bine si insiropat.siropul il alegeti voi;)

2

e de preferat sa folositi smantana pentru frisca,in loc de frisca vegetala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Delicii de mai-prajitura cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]