Deliciu cu nuca si visine

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 8089 vizualizari

 

Initial, am pornit sa fac prajitura ''Deliciu'' postata de Merisor, dar una am gandit, altceva am facut.....de inspirat m-am inspirat, dar am mai adaugat si de la mine...

 

INGREDIENTE

  • 300 g nuca taiata grosier
  • Blat de albusuri
  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri pesmet
  • 6 linguri nuci macinata
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • Pt intins peste blat
  • 300 g crema de cacao sau finetti
  • Crema de galbenusuri
  • 12 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri lapte
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 500 ml frisca ( am folosit smantana pentru frisca si frisca lichida)
  • 30 g cacao
  • Crema cu visine
  • 300 g piscoturi ( piscoturi facute de mine )
  • 440 g visine conservate
  • 2-3 linguri sirop in care au stat visinele
  • 4-5 pliculete cu ness
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu nuca si visine:

Am folosit o tava cu dimensiunile de 39/29 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, pe fundul tavii, presaram cele 300 g nuca taiata grosier.

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat, amestecam faina cu praful de copt, nuca macinata cu pesmetul si apoi le incorporam in bezea, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia peste nuca taiata grosier, intindem bine compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si o rasturnam pe un blat de lucru sau pe o tava, intindem crema de cacao .

In vasul robotului, punem piscoturile si el maruntim, apoi adaugam visinele, 2-3 linguri de sirop si  nessul, mixam pana obtinem o pasta omogema. Acesta pasta o intindem peste blatul cu crema de ciocolata, lasam sa se raceasca bine.

Crema de galbenusuri : Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, adaugam laptele si punem la fiert pe baie de abur, pana se ingroasa bine, cca. 30 min la foc domol. Lasam sa se raceasca foarte bine. Intre timp, mixam smantana pentru frisca. Cand galbenusurile s-au racit bine, incepem sa incorporam frisca, putin cate putin, pana obtinem o crema omogena. Aceasta crema o intindem peste blat, oprim pentru ornat cateva linguri bune pe care le amestecam cu 30 g cacao. Crema de cacao o punem intr-un posh si ornam prajitura, deasupra presaram aschii de ciocolata, dam prajitura la frigider si o portionam a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu nuca si visine" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine.