Desert Alba ca zapada fara coacere

de Lau in Prajituri, 8 Iun 2017 | 11975 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Aldygio

 

INGREDIENTE

  • 36 biscuiti obisnuiti
  • 2 foi de napolitana
  • 1 l lapte
  • 250 g unt
  • 150 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • coaja si zeama la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • fistic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Alba ca zapada fara coacere:

Intr-o cratita, amestecam faina cu zaharul, adaugam laptele caldut si galbenusurile.

Amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Stingem focul, adaugam zeama, coaja rasa de lime, esenta, amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Mixam untul, adaugand cate o lingura din crema de lapte.

Intr-o tava, asezam prima foaie de napolitana, un strat de crema, un strat de biscuiti (eu i-am trecut prin lapte), un rand de crema. Alternand biscuitii cu crema, trebuie sa ne iasa 3 randuri de biscuiti.

Se acopera cu ultima foaie de napolitana, presam putin si ungem cu crema ramasa.

Presaram fistic dat prin razatoare si coaja de lime.

Dam la rece cateva ore inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Alba ca zapada fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (11)

mirela0911 1

12.06.2017, 12:23

Cred ca a iesit tare buna!

CameliaR 1

13.06.2017, 11:40

Prajiturica mea preferata!

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura imposibila cu dovleac si ciocolata