Desert Alba ca zapada fara coacere

de Lau in Prajituri, 8 Iun 2017 | 11984 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Aldygio

 

INGREDIENTE

  • 36 biscuiti obisnuiti
  • 2 foi de napolitana
  • 1 l lapte
  • 250 g unt
  • 150 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • coaja si zeama la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • fistic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Alba ca zapada fara coacere:

Intr-o cratita, amestecam faina cu zaharul, adaugam laptele caldut si galbenusurile.

Amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Stingem focul, adaugam zeama, coaja rasa de lime, esenta, amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Mixam untul, adaugand cate o lingura din crema de lapte.

Intr-o tava, asezam prima foaie de napolitana, un strat de crema, un strat de biscuiti (eu i-am trecut prin lapte), un rand de crema. Alternand biscuitii cu crema, trebuie sa ne iasa 3 randuri de biscuiti.

Se acopera cu ultima foaie de napolitana, presam putin si ungem cu crema ramasa.

Presaram fistic dat prin razatoare si coaja de lime.

Dam la rece cateva ore inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Alba ca zapada fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata