Desert amandine

de simona72 in Prajituri, 19 Feb 2019 | 3644 vizualizari

 

Pregatite special pentru voi, pentru intalnirea de la Praid. 
Amandinele se pregatesc cu ciocolata. Eu am folosit o ciocolata neagra, iar gustul de dulce l-am suplimentat cu Green Sugar pulbere. Pentru ca nu-mi plac cremele cu unt, am facut o crema cu mascarpone, aromata cu vanilie si rom.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri Green Sugar pulbere
  • 1 plic extract de vanilie Finnesse
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao neagra
  • 200 gr faina
  • Sirop:
  • 350 ml apa
  • 3 linguri Green Sugar pulbere
  • 50 ml rom(bautura alcoolica)
  • 1 lingura cafea solubila
  • Pentru crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri Green Sugar pulbere
  • 2 plicuri Green Sugar cu aroma naturala de Vanilie Bourbon
  • 20 ml Amaretto(lichior)
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri miere
Portii: 34
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert amandine:

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana devine spuma. Se adauga apa rece cate putin in timp ce spumam albusurile. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si indulcitorul pulbere si se adauga la spuma de albusuri. Se amesteca usor cu un tel sau o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si cacoa. Se adauga treptat si mixul din ingredientele uscate si se amesteca usor in compozitie. La final sa nu uitam si de vanilie. Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 24x 34cm , rasturnam aluatul si-l distribuim uniform in tava. Coacem blatul la cuptorul incins la 175-180 grade pentru 25-30 minute. Se face proba cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca complet si se taie blatul in doua.

Pentru sirop: se pune apa pe aragaz si se lasa pana devine fierbinte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema: se pune intr-o craticioara smantana, se pune pe aragaz si se lasa pana devine fierbinte(NU trebuie sa fiarba). Se da craticioara deoparte, se adauga ciocolata taiata marunt, se amesteca bine pana cand cioclata este topita in totalitate. Se adauga indulcitorul pulbere, vanilia si lichiorul. Se amesteca si se da craticioara la frigider pentru 2-3 ore. Cand s-a racit se spumeaza bine cu un mixer. Separat, se spumeaza cu mixerul mascarponele. Se adauga peste mascarpone crema de ciocolata si se mixeaza pana la incorporarea completa.

Asamblare: se ia prima foaie de blat, se pune pe un platou si se insiropeaza cu jumatatea din sirop. Se adauga ¾ din crema, se niveleaza cu o spatula, se pune blatul urmator si se insiropeaza. Se da la frigider pentru 2-3 ore. Intre timp se pregateste glazura: smantana se pune intr-o craticioara, se transfera pe aragaz si se lasa pana devine fierbinte. Se adauga ciocolata taiata marunt, mierea si se amesteca pana ciocolata este topita in totalitate. Se da la frigider 1 ora, trebuie sa fie rece, dar nu foarte tare, sa fie intinsa peste prajitura cu usurinta.

Se scoate tava cu prajitura de la frigider si se portioneaza. Peste fiecare bucata de prajitura se pune glazura, iar deasupra cate un mot din crema ramasa. Se mai poate orna cu diferite fructe, toping de ciocolata neagra si alba. Se da prajitura la frigider pentru 3-4 ore, pana glazura se intareste. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Panacris 1

22.02.2019, 16:24

Foarte buneeeee! Am gustat şi noi!

mirela0911 1

22.02.2019, 20:39

Pfff, am crezut ca sunt cu crema de unt! De stiam, luam si eu sa gust!

mihaelar63 1

07.03.2019, 00:41

Confirm , calitatea si deliciosenia

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Savarine