Ce-mi plac biscuitii cu fulgi de ovăz, sunt ideali dimineata la micul dejun sau in timpul zilei pentru o gustare..
M-am inspirat de la reteta Biscuiti australieni ANZAC.
Acesti biscuiti au devenit celebri în Primul Război Mondial, când făceau parte din rația soldaților care alcătuiau corpul militar expediționar venit din Australia și Noua Zeelandă, corp care a luptat inițial în bătălia de la Gallipoli.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/biscuiti-cu-ovaz-si-mango-uscat.html
Amestecati faina, zaharul, alunele macinate si fulgii de ovaz.
Taiati mango-ul uscat in bucatele.
Topiti untul, cu apa si adaugati mango-ul taiat. Lasati sa se raceasca cateva minute.
Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, fulgii de ciocolata.
Amestecati.
Faceti bule din aluat de marimea unei nuci.
Aplatizati-le usor si puneti-le pe o tava acoperita cu foaie de copt sau silicon.
Coaceti 15 -20 de minute in cuptorul incins la 180°C.
Puneti-i la racit pe un gril, vor deveni crocanti si se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.
Bun biscuit !