Desert biscuiti de dovleac (de post)

de oanapl in Dulciuri, 19 Mar 2017 | 4787 vizualizari

 

retete de post economice
 
Aceasta reteta am imprumutat-o de pe blogul Laurei Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 180 g pulpa dovleac copt
  • 420 g faina
  • 130 ml ulei de floarea soarelui
  • 160 g zahar brun
  • 7,5 g praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • ciocolata de post (optional)
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti de dovleac (de post):

Pui pulpa de dovleac intr-un vas si o pasezi cu ajutorul unui blender. Adaugi uleiul, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, zaharul si zaharul vanilat si sarea.

Amesteci pana cand obtii un aluat omogen, cu o consistenta relativ moale.

Umpli pistolul de biscuiti cu aluat si formezi biscuitii, direct in tava de cuptor netapetata.

Ii coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru circa 12 minute. Biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca deloc la suprafata, ci doar discret pe margini.

 Ii lasi sa se raceasca in tava, apoi ii asezi pe un gratar si ii ornezi cu ciocolata neagra topita la bain-marie sau ii pudrezi cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti de dovleac (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Constantin si Elena