Desert biscuiti digestivi

de katty in Dulciuri, 27 Apr 2018 | 5743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina integrala de grau + pentru presarat blatul
  • 100 gr amestec tarate grau, secara si orz
  • 50 gr zahar
  • 125 gr unt 82% grasime
  • 1 ou
  • 4 linguri zeama de portocale
  • 4 linguri coacaze deshidratate
  • sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti digestivi:

Punem zeama de portocala intr-o craticioara si o infierbantam. Dam jos, punem coacazele, acoperim cu un capac si lasam sa se raceasca si sa se hidrateze coacazele.

Intr-un vas punem faina, sarea, bicarbonatul  si untul. Framantam un aluat nisipos. Punem oul, zaharul, taratele si amestecam bine. Punem coacazele cu tot cu zeama de portocale si framantam un  aluat care nu se lipeste de maini. Il invelim in folie de plastic si il dam la rece pentru 30 de minute.

Impartim aluatul in 2 jumatati. Intindem pe rand fiecare parte pe un blat de lemn usor infainat, o foaie cu grosimea de 5 mm. Cu o forma rotunda decupam biscuitii si ii asezam intr-o tava pe hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana incep sa se rumeneasca usor pe margine. Scoatem tava si lasam biscuitii sa se raceasca.

Putem sa ii pastram intr-un recipient etans pana la o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti digestivi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte cu visine