Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 28 Sep 2018 | 3255 vizualizari

 

Mi-a dat cineva aceasta reteta ca fiind o reteta de ciocolata de casa. Am facut-o prima oara si nu mi-a iesit, in sensul ca ciocolata nu s-a intarit, ci a ramas lipicioasa. M-am gandit ca poate am gresit undeva, ca poate nu am procedat corect, asa ca am incercat si a doua oara (fara sa ma documentez pe internet despre cum se face ciocolata - big mistake) si s-a intamplat la fel. Si ca sa nu fie un esec total, timpul pierdut cu pozele adica, am transformat aceasta reteta in bomboane de ciocolata. Ies un pic moi, dar daca le tavaliti prin fulgi de nuca de cocos sau altceva care sa fie solid (cacao, de exemplu, sau nuca macinata) sunt chiar foarte bune. Fetitei mele i-au placut.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 70 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 250 g lapte praf
  • 25 g cacao
  • esenta de rom
  • 120 g alune de padure
  • circa 50 g fulgi de nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure:

Pentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit.

Dupa aceea, se prepara ciocolata: zaharul, apa, untul si zeama de lamaie se pun intr-un vas pe baie de abur si se tin pana cand se topesc untul si zaharul. Se ia vasul de pe baia de abur si se adauga laptele praf, cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune vasul din nou pe baia de abur pentru ca amestecul sa se incalzeasca si se incorporeaza alunele de padure. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ca sa se raceasca. Se ia apoi cu mana umeda cate putin din compozitie si se formeaza bomboanele, care se dau prin fulgi de nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]