Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 28 Sep 2018 | 2580 vizualizari

 

Mi-a dat cineva aceasta reteta ca fiind o reteta de ciocolata de casa. Am facut-o prima oara si nu mi-a iesit, in sensul ca ciocolata nu s-a intarit, ci a ramas lipicioasa. M-am gandit ca poate am gresit undeva, ca poate nu am procedat corect, asa ca am incercat si a doua oara (fara sa ma documentez pe internet despre cum se face ciocolata - big mistake) si s-a intamplat la fel. Si ca sa nu fie un esec total, timpul pierdut cu pozele adica, am transformat aceasta reteta in bomboane de ciocolata. Ies un pic moi, dar daca le tavaliti prin fulgi de nuca de cocos sau altceva care sa fie solid (cacao, de exemplu, sau nuca macinata) sunt chiar foarte bune. Fetitei mele i-au placut.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 70 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 250 g lapte praf
  • 25 g cacao
  • esenta de rom
  • 120 g alune de padure
  • circa 50 g fulgi de nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure:

Pentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit.

Dupa aceea, se prepara ciocolata: zaharul, apa, untul si zeama de lamaie se pun intr-un vas pe baie de abur si se tin pana cand se topesc untul si zaharul. Se ia vasul de pe baia de abur si se adauga laptele praf, cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune vasul din nou pe baia de abur pentru ca amestecul sa se incalzeasca si se incorporeaza alunele de padure. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ca sa se raceasca. Se ia apoi cu mana umeda cate putin din compozitie si se formeaza bomboanele, care se dau prin fulgi de nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac x 2 (alb & negru)