Desert briose cu dovleac

de Ancutsa in Dulciuri, 5 Noi 2019 | 2456 vizualizari

 

Toamna ne îmbie cu aromele ei, din care putem alege, după plac. Eu am pregătit brioșe delicioase cu dovleac, cremă mascarpone, frișcă. Am folosit partea superioară dintr-un dovleac plăcintar, fiind suficientă pentru 15 brioșe.

 

INGREDIENTE

  • Pentru brioșe:
  • 270 g dovleac plăcintar,
  • 2 ouă,
  • 4 linguri zahăr brut (am folosit Sano Vita),
  • Un praf de sare,
  • 65 g unt,
  • 180 g făină albă,
  • 5 g praf de copt,
  • 2 linguri apă,
  • Pentru cremă:
  • 125 g cremă mascarpone,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 3 g colorant alimentar natural portocaliu pudră,
  • Pentru decor:
  • Perle de zahăr, după gust,
  • ornamente din ciocolată neagră, după gust
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu dovleac:

Pentru brioșe: se curăță dovleacul de coajă, se taie bucăți, se dă la răzătoare, după care se călește într-o crăticioară în care am pus și două linguri de apă și două linguri de zahăr brut. Se fierbe amestecul până se înmoaie. Se lasă la răcit, apoi se pasează la blender până se obține un piure.

Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și două linguri de zahăr brut. Se încorporează treptat gălbenușurile, untul moale, piureul de dovleac, făina și praful de copt.

Din compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 15 brioșe. Se lasă la răcit.

 

Pentru cremă: se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu colorantul alimentar natural.

 

Pentru decor: se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele. Se decorează cu perluțe de zahăr și ornamente din ciocolată neagră din comerț.

 

Porții: 15 brioșe

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 20 min

 

Poftă Bună!

 

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/briose-cu-dovleac.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinte poale-n brau