Desert briose cu lamaie si afine

de Oana in Prajituri, 20 Iun 2017 | 3448 vizualizari

 

Un desert rapid si tare gustos!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 110 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 120 ml lapte batut
  • 60 ml suc de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 190 g faina
  • 200 gr afine
  • Crema de lamaie:
  • 250 gr branza philadelphia
  • 250 gr mascarpone
  • 60 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • optional, colorant alimentar galben
  • optional, fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu lamaie si afine:

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si pune hartiile de briose in tava speciala de briose.

Aluat: Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare.

Mixeaza separat untul moale cu zaharul pana devine pufos. Adauga treptat cate un ou, mixand bine dupa fiecare, pana se incorporeaza in compozitie. Adauga apoi laptele batut, sucul si coaja de lamaie. Mixeaza la viteza mica, sa nu te stropesti.

Adauga apoi amestecul de faina si incorporeaza bine.

Imparte compozitia in formele de briose si pune deasupra afine dupa plac.

Coace briosele 20-25 de minute, fara sa deschizi usa cuptorului, altfel se vor lasa si nu vor mai creste frumos.

Crema: Mixeaza crema de branza cu mascarpone, apoi adauga zaharul pudra, esenta si coaja de lamaie. Optional, poti adauga putin colorant alimentar galben.

Pune crema intr-un posh si tine-o la frigider pana sunt gata briosele si s-au racit complet, apoi decoreaza-le dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si frisca