Desert briose de vanilie cu sos de capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Apr 2017 | 3514 vizualizari

 

Pentru ca incet-incet, incepe sezonul capsunilor, am pregatit niste briose delicioase si am si testat ustensila pentru scos miezul prajiturilor pe care am achizitionat-o din camara. 
Pentru aluatul de briose m-am inspirat dintr-o carte. Au iesit foarte pufoase, aerate, aromate si umede.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt moale
  • 50 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 65 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 ou
  • 62 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt (3 g)
  • 150 g capsuni + 50 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca lichida indulcita (tinuta in frigider)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose de vanilie cu sos de capsuni:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Untul se mixeaza cu branza, zaharul, zaharul vanilat si oul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. 

Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, pana la jumatate si se introduce tava la cuptor, pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa apoi sa se raceasca.

Capsunile se curata de codite si se spala, apoi se taie cat mai marunt. Se fierb intr-o craticioara impreuna cu zaharul, pana cand scade aproape toata zeama pe care o lasa. Se lasa sa se racoreasca.

Dupa aceea, se iau briosele si se scot din hartiute, se face o gaura in mijlocul lor, scotand blatul cu ajutorul unei ustensile pentru scos miezul prajiturilor. Se umple gaura cu sosul de capsuni si se acopera cu dopul care a fost scos (se mai taie putin din el).

Se mixeaza frisca si se orneaza briosele cu ea, iar pe deasupra, se presara sosul de capsuni ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de vanilie cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

28.04.2017, 18:14

Mmm imi place!

Rocsi 1

30.04.2017, 10:33

Mmmmm, pana la mine a ajuns mirosul lor! De gust nu mai spun! Bravo!

Ancutsa 1

30.04.2017, 15:07

Foarte frumoase! Vanilia si capsunile sunt aromele mele preferate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu nuca si cacao