Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea

de RODIMUR in Prajituri, 21 Mai 2017 | 3267 vizualizari

 

Brioșele sunt prăjiturele care însoțesc o ceașcă de ceai sau de cafea, ca în istorioarele englezești cu ceaiul de la ora 17.... Dacă brioșele mai consistente sunt pentru ceai, cele mai pufoase vor însoți o ceașcă de cafea.
Rețeta mea de brioșe cu ciocolată pentru cafea, diferă de aceea pentru ceai.
Din aceste ingrediente se pot face 24 de brioșe.
 

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 200 grame zahăr tos fin
  • 200 grame făină albă
  • ciocolată cu lapte
  • 1 plic de vanilie
  • 2 linguri de ulei
  • ornamente decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea:

Se taie ciocolata în mici bucățele, care vor fi încorporate în brioșe.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă. După ce au început să crească, se adaugă zahărul pe rând, câte o lingură și apoi, vanilia.

Se adaugă și gălbenușurile pe rând, unul cîte unul și se continuă mixarea compoziției. Când s-au încorporat toate gălbenușurile și se constată că zahărul s-a topit, se încorporează și făina în ploaie, cu grijă să nu se formeze cocoloașe. La sfârșit, se adaugă și uleiul, uniformizând bine compoziția.

Se pregătesc formele pentru brioșe și se pun în tava specială. Se pune câte o lingură de compoziție în fiecare formă și apoi ciocolata tăiată în mici bucățele. Se mai pune, peste ciocolată, încă o lingură de compoziție, se decorează brioșele și se dau la cuptor, la foc potrivit. Când s-au rumenit, se scot din cuptor și din tava specială și se lasă la răcit înainte de a fi servite.

TIPS-URI

1

Ouăle trebuie scoase din timp din frigider, ca să fie la temperatura camerei când vor fi preparate.

2

Separați cu grijă albușurile de gălbenușuri, ca să nu se amestece, pentru a putea să le mixați mai ușor.

3

Nu este nevoie de adaosuri (praf de copt, bicarbonat) pentru a face prăjitura mai pufoasă, Este suficient să respectați rețeta și să bateți/mixați compoziția de la început până la sfârșit, când trebuie să o puneți în forme.

4

Aveți grijă să încorporați puțin câte puțin făina, ca să nu se formeze cocoloașe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

22.05.2017, 14:33

Mulțumesc, Dante!

Rocsi 1

22.05.2017, 19:43

Iau si eu o pufosica de briosa pentru maine dimineata!

RODIMUR 1

22.05.2017, 20:25

Bine, Rocsi! Cu plăcere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese de post