Desert budinca de ciocolata cu banane si nuci

de Adi in Dulciuri, 17 Feb 2022 | 4598 vizualizari

 

Am vazut mai demult pe youtube o astfel de reteta si am trecut-o pe lista pentru testare.
Intr-adevar este foarte gustoasa, dar, mai ales, foarte usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr banane coapte, dar nu moi
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr nuci macinate
  • 1 praf de sare, pentru accentuarea gustului
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de ciocolata cu banane si nuci:

Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita, pe baie de aburi si o lasam sa se topeasca. O amestecam pentru a se omogeniza, apoi o lasam sa se raceasca

Curatam bananele, le punem intr-un blender  si le transformam in piure.

Macinam nucile, dar nu foarte fin.

Acoperim o formă clasică de chec cu hartie de copt si intindem la baza ei un strat subtire de nuci.

Amestecăm piureul de banane cu ciocolata topita și nucile ramase. Adaugam si un varf de cutit cu sare si intindem compozitia in tava tapetata cu folie.

Punem tava cu budinca de ciocolata cu banane si nuci la frigider pentru aproximativ 6 ore.

Apoi o rasturnam pe un platou si o putem felia.

TIPS-URI

1

Daca dorim sa servim budinca mai repede, o putem pune la congelator pentru 30-40 de minute;

2

Din aceeasi compozitie se poate prepara si inghetata;

3

Folositi ciocolata de calitate pentru reusita sigura a budincii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de ciocolata cu banane si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire