Desert budincuta in foi fragede

de trifadalia in Prajituri, 5 Mar 2019 | 2960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:pentru foi
    • 400 gr faina
    • 100 gr zahar
    • 2 linguri cacao
    • 250 gr untura
    • 1 ou
    • 1/2 praf de copt
    • sare
    Ingrediente crema:
    • 500 ml lapte
    • 200 gr zahar
    • 2 pachete de budinca de vanilie
    • 500 gr smantana cu 20% grasime
    • 1 pachet de zahar vaniliat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budincuta in foi fragede:

Pentru inceput fierbem cele doua budinci de vanilie in 500 ml de lapte si 200 gr de zahar si le lasam sa se raceasca. 

Pentru foi se pun intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, sare, cacaua si praful de copt), se adauga untura si se freaca bine pana se omogenizeaza cu untura. Se adauga oul si smantana si se amesteca pana la obtinerea unui aluat numai bun de intins. Se imparte aluatul obtinut in doua si se intinde pe rand fiecare foaie. 

Budinca facuta si racita se amesteca cu mixerul cu smantana, punand cate putina smantana peste budinca si amestecand sa se incorporeze foarte bine una cu alta. Crema obtinuta se adauga peste prima foaie intinsa in tava, se pune a doua foaie intinsa si se coace timp de 40 de minute, la 150 grade celsius. 

Cand se raceste, se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budincuta in foi fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]