Pot sa spun doar atat, m-am intors in copilarie....
Un lucru foarte important inainte sa ne apucam sa lucram aluatul este acela ca in bucatarie trebuie sa fie rece .Osanza am scos-o de la congelator si am lasat-o la dezghetat, am prezentat in alta reteta cum mi-am pregatit osanza si am pus-o la congelator in pachete de 550 g. Intr-un castron am pus osanza moale si am amestecat-o cu 330 g faina pana am obtinut o pasta, apoi am cantarit-o si am impartit-o in 5 parti, cca 172 g fiecare parte. In alt castron am amestecat cele 2 oua, galbenusul, sarea, uleiul si zeama de lamaie, am cernut jumatate din cele 550 g si jumatate din apa, am omogenizat apoi am adaugat si restul de faina si apa. Am framantat un aluat nelipicios. Am presarat faina ppe blatul de lucru si am intins un dreptunghi de cca 0,5 cm. Imaginar am impartit aluatul in 3 parti, am intins 172 g osanza pe doua dintre parti, asa cum se vede in imagine, nu este deloc usor sa intinzi, m-am mozolit eu pe degete dar arta cere sacrificii.Apoi am trecut la impachetat, partea fara osanza am pliat-o peste a doua parte cu osanza, iar partea a treia cu osanza am adus-o deasupra celei fara osanza. Am format un dreptunghi lung pe care l-am pliat tot in 3, asa cum se vede in imagine. Am lasat sa se odihneasca 10 min. Dupa 10 min am intins din nou aluatul si am procedat la fel ca prima data, apoi am lasat sa se odihneasca 15 min, dupa care am intins din nou aluatul, se intinde din ce in ce mai greu, trebuie ceva forta, din nou am intins osanza si am impaturit, apoi am lasat sa se odihneasca 20 min. Din nou m-am apucat sa intind aluatul, sa-l ung cu osanza, sa-l impaduresc si sa-l las la odihnit 25 min. Dupa 25 min am intins pentru ultima portie de osanza. Am dat aluatul la frigider pana a doua zi.
L-am scos de la frigider, l-am lasat la temperatura camerei, apoi am infainat masa de lucru si am inceput sa intind. pentru ca sa-mi usurez munca l-am impartit in doua o parte mai mare una mai mica, apoi am intins aluatul, l-am taiat cu ajutorul uni cutit foarte ascutit, se vede in imagine cum l-am taiat. Am amestecat gemul cu nuca, apoi am pus pe fiecare dreptunghi o gramajoara de gem cu nuca, apoi am pliat fiecare dreptunghi sau carticica. Am asezat in tava carticele, cca 16 buc intr-o tava, ele se vor desface si trebuie sa aiba loc. Am incins cuptorul la 180 grade , am bagat tava in cuptor cu carticele sa se deschida spre interior, cand au inceput sa se deschida si sa se rumeneasca le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.Tot asa calde am si mancat cateva....nu spun cate....:))))))))))))))))))))))
PS. m-am tinut sa cantaresc aluatul inainte sa-l intind si am uitat, cred ca se cam invarte pe langa mine madame Roza-scleroza