Desert carticele-osanzele cu gem de prune si nuca

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Dec 2021 | 4417 vizualizari

 

Pot sa spun doar atat, m-am intors in copilarie....

 

INGREDIENTE

  • Aluat cu osanza ( gasiti reteta in pagina mea)
  • gem de prune
  • nuca macinata mai grosier
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert carticele-osanzele cu gem de prune si nuca:

Aluatul l-am facut cu o zi inainte, pentru ca necesita timp si rabdare. L-am scos de la frigider , l-am lasat la temperatura camerei, apoi am infainat masa de lucru si am inceput sa intind. pentru ca sa-mi usurez munca l-am impartit in doua o parte mai mare una mai mica, apoi am intins aluatul, l-am taiat cu ajutorul uni cutit foarte ascutit, se vede in imagine cum l-am taiat. Am amestecat gemul cu nuca, apoi am pus pe fiecare dreptunghi o gramajoara de gem cu nuca, apoi am pliat fiecare dreptunghi sau carticica. Am asezat in tava carticele, cca 16 buc intr-o tava, ele se vor desface si trebuie sa aiba loc. Am incins cuptorul la 180 grade , am bagat tava in cuptor cu carticele sa se deschida spre interior, cand au inceput sa se deschida si sa se rumeneasca le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.Tot asa calde am si mancat cateva....nu spun cate....:))))))))))))))))))))))

PS. m-am tinut sa cantaresc aluatul inainte sa-l intind si am uitat, cred ca se cam invarte pe langa mine madame Roza-scleroza

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert carticele-osanzele cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

24.12.2021, 16:47

mihaelar63 1

25.12.2021, 21:33

Eu vreau paginile din mijloc si coperta , de la carticele )

mirela0911 1

01.01.2022, 12:14

Minunate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hajas ( Hajose )