Desert chec cu cirese

de - Andreea - in Dulciuri, 16 Mai 2018 | 9750 vizualizari

 

M-am inspirat din retata '' Chec cu fructe uscate '' a lui Rocsi ...atit de pufos parea checul ei incat imediat l-am incercat. Nu am folosit fructe uscate, dar cirese din compot...
Intr-adevar a iesit o pufosenie ...un deliciu !!! Unde mai pui ca se prepara foarte usor :) !
Multumesc Rocsi pentru reteta :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 9 linguri faina alba tip ''00''
  • 1\2 plic praf de copt
  • un praf sare
  • 120 gr cirese din compot
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cirese:

Separam albusurile de galbenusuri. 

Punem albusurile intr-un bol si mixam cu ajutorul unui mixer pana acestea se intaresc. Adaugam apoi putin cate putin zaharul, mixand in continuare. 

Intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu un varf de sare si ulei. 

Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor cu ajutorul unei linguri.

Adaugam apoi faina, praful de copt si amestecam usor cu miscari de sus in jos.

Ciresele ( fara samburi ) le trecem prin fainak apoi le adaugam in compozitie.

Tapetam o tava cu foaie de copt. Turnam compozitia.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 30 minute ( faceti testul cu scobitoarea ).

Lasam checul sa se racoreasca si apoi il feliem dupa plac. 

Optional se poate presara si zahar pudra.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]