Desert chec cu glazura de ciocolata

de cristina1985 in Prajituri, 26 Ian 2019 | 2530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chec:
  • 300 g ciocolata cu 60-70 % cacao
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • coaja de la 1 portocala
  • 150 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Glazura:
  • 160 g ciocolata amaruie (de calitate, nu trebuie cu procent mare de cacao)
  • Ornat:
  • ciocolata alba aerata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu glazura de ciocolata:

Aluat chec: Ciocolata, laptele si untul se fierb pana se topesc .Se amesteca si se inchide focul.Ouale se mixeaza cu zaharul ,pana devine compozitia cremoasa.Se adauga amestecul de ciocolata, sucul stors de la o portocala si coaja.Se pun faina si praful de copt si se toarna aluatul , in tava unsa cu unt sau cu hartie de copt.

Se coace lin cuptorul preincalzit,la foc mic,pana este gata (cam 50 minute).Verificati dupa primele 30 minute ,pe geamul cuptorului.Daca pare facut, incercati checul cu batul de frigarui.Daca iese curat (introduceti-l in centru;acolo se face mai greu),este copt.Se lasa la racit.

Glazura: Se topeste pe baie de aburi ,ciocolata si se orneaza checul .

Ornat: Apoi se rade ciocolata alba deasupra, dupa care puteti sa-l tranferati pe alt platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fanta