Desert cheesecake cu capsuni

de nico15 in Torturi, 22 Mai 2017 | 3343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 330 g de biscuiti digestivi
  • 115g de unt
  • Crema 1:
  • 225 g crema de branza
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 75 g de zahar pudra
  • 250 g de capsuni
  • 10 g de gelatina
  • 50 ml de lapte
  • Crema 2:
  • 225 g crema de branza
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 75 g de zahar pudra
  • 7 g gelatina
  • 50 ml lapte
  • Jeleu :
  • 250 g de capsuni
  • 100 g zahar
  • 5 g de gelatina
  • Décor:
  • 50 g de mure
  • ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu capsuni:

Maruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul din biscuit si unt, apasam si aplatizam bine sa avem un blat uniform.

Cu ajutorul robotului de bucatarie, vom amesteca ingredientele pentru crema 1, dupa cum urmeaza. Punem crema de branza si vom incepe mixarea incet, treptat adaugam zaharul cand acesta s-a incorporat, adaugam smantana pentru frisca si ulterior capsunile blendate bine si fara seminte.  Acestea au fost spalate si taiate in bucati mai mici, dupa care le-am blendat si le-am trecut prin sita sa nu aiba seminte care sa deranjeze la gust. 
Intre timp, vom pune laptele la foc si il vom incalzi cat sa fie caldut, nu fiert, deoarece in el vom adauga gelatina, iar daca laptele este fiert, va taia efectul gelatinei. Gelatina se va hidrata in apa rece, iar ulterior se va adauga in laptele caldut pentru a se dizolva uniform. Amestecam bine sa fie dizolvata in lapte si o adaugam si pe aceasta peste restul ingredientelor pentru crema, continuand omogenizarea la robot. Crema se va adauga peste blat si se va da la frigider minimum 5-6 ore sau cel mai indicat, peste noapte.
A doua zi dimineata, ne vom ocupa de pregatirea  cremei cu numarul 2 si a jeleului. Punem crema de branza si vom incepe mixarea incet, treptat, adaugam zaharul cand acesta s-a incorporat, adaugam smantana pentru frisca. Hidratam gelatina in apa. Intre timp, vom pune laptele la foc si il vom incalzi cat sa fie caldut, nu fiert, deoarece in el vom adauga gelatina, iar daca laptele este fiert, va taia efectul gelatinei. Gelatina se va hidrata in apa rece iar ulterior se va adauga in laptele caldut pentru a se dizolva uniform. Amestecam bine sa fie dizolvata in lapte si o adaugam si pe aceasta peste restul ingredientelor pentru crema, continuand omogenizarea la robot.
Cand este gata aceasta, se va adauga peste crema numarul 1 si se va lasa pana se intareste minimum 2 ore. 

Punem o oala pe foc si adaugam capsunile si zaharul si lasam sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie capsunile, pentru a le putea blenda. Acestea le vom blenda si trece prin sita sa nu aiba seminte. Hidratam gelatina in apa si o vom adauga in acest sirop, cand este caldut. Amestecam bine sa se dizolve gelatina si, doar dupa ce am verificat ca si crema numarul 2 este intarita, atunci putem adauga jeleul.

Décor dupa gustul vostru, eu am decorat cu mure si ciocolata topita cum se poate vedea in fotografie.

 Mi-au iesit aproximativ 12 portii.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]