Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar

de Rocsi in Prajituri, 5 Mai 2020 | 3495 vizualizari

 

Ne plac foarte mult cheesecake-urile fara coacere, mai ales cele care au si fructe! De aceasta data am ales sa pregatesc o varianta fara zahar, pentru ca ne dorim sa nu iesim prea pufosi dupa atata timp petrecut in casa. Crema nu este foarte dulce, chiar are o tenta acrisoara cea cu mure, iar dulceata de afine fara zahar completeaza perfect desertul. Il puteti pregati chiar si de Paste, daca nu sunteti fani pasca. Si nu necesita mult timp:

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 250 gr biscuiti digestivi fara zahar
    • 120 gr unt
    • 1 lingura rasa indulcitor dulcisor (sau 1 lingura zahar
    • 4 linguri lapte
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru crema:
    • 300 gr crema de branza (mascarpone)
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri rase indulcitor (2 linguri zahar)
    • 100 gr banuti de ciocolata alba cu indulcitor
    • 2 lingurite vanilie
    • 150 gr mure + 1 lingura indulcitor + 1 lingurita cu varf amidon
    • 150 gr dulceata de afine cu indulcitor + 1 lingura amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar:

Blatul:  Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul. Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui pahar.  Dati la frigider.

Crema: Murea o blendati, apoi o treceti prin sita. Amestecati piureul de mure cu indulcitorul si amidonul, puneti pe foc pana se ingroasa.  Il dati deoparte, il lasati sa se raceasca. Ciocolata alba o topiti pe baie de aburi. Frisca rece o mixati cu indulcitorul putin, nu de tot. Adaugati crema de branza peste frisca, vanilia si mixati pana devine usor spumoasa.  Puneti ciocolata topita, mai mixati putin, pana obtineti o consistenta cremoasa. In jeleul de mure rece, puneti 2 linguri cu varf din crema de branza, amestecati bine. Scoateti crusta de la frigider, puneti un strat subtire din crema alba, apoi crema de mure si restul de crema alba. Dati la rece. Dulceata de afine o amestecati cu amidonul, le puneti pe foc pana se ingroasa putin. Scoateti cheesecake-ul de la rece, puneti deasupra dulceata si o intindeti usor. Dati la rece 3-4 ore, apoi indeparatati inelul, portionati si serviti.  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu lichior de cafea