Va propun acest desert, care, sincer, la inceput nu m-a convins in totalitate, dar cand a fost gata.... sunt fara cuvinte, nu mi-as fi inchipuit, ca ar putea fi asa gustos .
Veti observa ca n-am pregatit in cantitate mare, pt ca nu stiam daca ne v-a placea sau nu... este, de asemenea, ideal pt post.
Orezul, se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Eu la 125g orez, am pus, 1l de apa.
Dupa ce orezul a fost fiert, se strecoara.O tigaie se pune pe foc si cand e incalzita, se pune orezul.
Dupa 1 minut, se pune mierea dizolvata in putina apa si se lasa 1-2 minute la prajit, impreuna.
Dupa care se adauga migdalele si se stinge focul.
Eu l-am lasat putin la racit in tigaie, dupa care l-am pus intr-un bol si am mai aruncat migdale deasupra.
Pofta buna!
1
Puteti sa mai adaugati si alte arome:coaja de lamaie,sau de portocala etc.