Desert clatite cu gem de caise si ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 14 Mar 2019 | 2325 vizualizari

 

Clătite pufoase umplute cu gem de caise sau ciocolată și decorate cu ciocolată topită

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă M,
  • Un praf de sare,
  • 5 g praf de copt
  • 130 g făină,
  • 50 ml ulei,
  • 200 ml lapte rece,
  • 150 ml apă minerală,
  • Gem de caise, după gust,
  • 30 g ciocolată albă,
  • 40 g ciocolată neagră,
  • O linguriță ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu gem de caise si ciocolata:

 

Se bat ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător, se adaugă praful de copt și făina, în ploaie, amestecând bine, cu un tel. Când începe să se îngroașe compoziția, se adaugă laptele, uleiul și apa minerală, amestecând continuu, pentru a evita cocoloașele. 

Se înfierbântă puțin ulei (cam o linguriță) într-o tigaie, se toarnă câte un polonic din compoziție și se pregătesc clătitele,rumenindu-le pe ambele părți.

Se scot pe o farfurie, iar cât sunt calde încă, se pot umple cu ciocolată, ”plimbându-se” câte o pătrățică pe suprafața clătitei, până se topește ciocolata. Altele se pot lăsa la răcit, pentru a se umple cu gem de caise.

La final se topesc ciocolatele rămase, pe baie de abur, pentru a se decora clătitele.

Se obțin 12 clătite mici, dar mai grosuțe.

 

Porții: 4 (12 clătite)

Timp de pregătire: 8 min

Timp de gătire: 40 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/clatite-cu-gem-de-caise-si-ciocolata.html

TIPS-URI

1

Bătând compoziția cu telul, aceasta iese mai aerată.

2

De asemenea, folosesc apă minerală pentru că o face mai pufoasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu gem de caise si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Octavia